top of page
  • WP

Snart röstar vi om styret i Vaxholm

2023-11-24. Året går mot sitt slut och vid årsskiftet har koalitionen i Vaxholm styrt kommunen i ett år. Den 11 december ska politikerna i kommunfullmäktige rösta om hur styret ska se ut framledes. I detta inlägg vill vi i Waxholmspartiet (WP) kort kommentera hur vi uppfattar den lokalpolitiska situationen.


Foto: Waxholmspartiet

Ett problematiskt läge

Vi i WP ser det politiska styret problematiskt ur flera aspekter:

  • Koalitionen mellan fem olika partier är politiskt och ideologiskt spretig. Den präglas av symbolpolitisk kohandel där tongivande partier accepterar för dem otraditionell politik i utbyte mot någon viktig fråga. ”Alla har vunnit något.”

  • Partierna i koalitionen har enligt uppgift, avtalat om att alltid vara lojala med styrets - i praktiken moderaternas - beslut.


Slår knut på sig själva

Lojaliteten innebär att moderaterna kan med sitt 25-procentiga väljarmandat, ständigt ställa kabinettsfrågor - även i mindre frågor. Det blir allt tydligare hur till exempel socialdemokrater och vänsterpartister slår knut på sig själva i talarstolarna för att vara lojala. Och vi förundras över hur de i politiska nämnder försvarar moderat besparingsiver på barn och äldre.


Vaxholmarnas behov främst

Vi i WP drivs av övertygelsen att politiken i kommunen kan bli både bättre och roligare med en djupare och mer engagerande typ av lokaldemokrati - där behoven hos dem som bor och verkar i kommunen sätts främst. Återstår vid fullmäktigemötet i december att se vilken väg som Vaxholms olika partier röstar för.


Vi planerar att fortsätta kommentera små och stora frågor i kommunen. Om sådant vi tycker är viktigt. Trevlig helg!


Vill du också engagera dig för ett bättre fungerande Vaxholm?

Bli medlem hos oss och delta i våra konstruktiva diskussioner. Skicka ett mail till info@waxholmspartiet.se (årsavgift 150 kr).


1 view

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page