top of page
  • Writer's pictureWaxholmspartiet

PRESSMEDDELANDE

Updated: Jun 21, 2022

Waxholmspartiet – borgerligt alternativ

PRESSMEDDELANDE 2019-03-12

Ny ordförande i Waxholmspartiet – borgerligt alternativ! Under Waxholmspartiets årsmöte den 10 mars valdes Anna-Lena Nordén till ny ordförande för partiet. Anna-Lena Nordén har bott i kommunen sedan 2002 både på Vaxön och Kullön men sedan 2009 på Resarö med man och tre barn varav ett barn har flyttat hemifrån. Anna-Lena är jurist och arbetar till vardags som HR-ansvarig på SACO-förbundet Naturvetarna. Anna-Lena har tidigare erfarenhet från Vaxholmspolitiken inom Moderaterna och har innehaft följande roller: KF-ledamot, KS-ledamot och vice ordförande i Socialnämnden. 2007 valde hon att lämna de politiska uppdragen för Moderaterna.

-Jag är jätteglad för att anta denna utmaning och är tacksam för det förtroende jag fått från medlemmarna.

-Jag ser som mitt huvuduppdrag att fortsätta driva Waxholmspartiets tydliga politik för alla Vaxholmare men jag tror också partiet kan bli bättre på att förmedla vilket Vaxholm vi vill se på längre sikt. Jag valde att bli medlem i Waxholmspartiet utifrån att det är ett lokalt parti där politiken utgår från våra medlemmar och väljare i Vaxholm.

Carl-Magnus Broström som grundade partiet och varit ordförande sedan 2013 är en av många som stått bakom ledningsskiftet.

-Jag tror de flesta noterat detta planerade skifte redan under förra året då vi fört fram Anna-Lena som både kandidat till Kommunstyrelsens ordförande och flera andra nyckelposter inom kommunpolitiken. Anna-Lena blir en utmärkt person att ta partiet vidare samtidigt som hon besitter stor kunskap inom juridiken vilket tyvärr blir en allt viktigare del i det politiska arbetet. Vad ska du göra nu?

-Jag sitter kvar som ersättare i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens planerings- och arbetsutskott samt som ordinarie kommunfullmäktige. Inom partiet finns jag kvar som styrelseledamot. Varför väljer du att träda tillbaka från ordförandeposten?

-Jag har haft denna roll sedan jag tog initiativ till partiet 2013, under våren får jag och min familj tillökning och jag har också ett yrkesliv som i sig är krävande med bl a utlandsresor och utökat personalansvar. Familjen flyttar även till Resarö i vår! Styrelsen för Waxholmspartiet – borgerligt alternativ Kontakt Anna-Lena Nordén Carl-Magnus Broström Ordförande Grundare, styrelseledamot 0733 – 66 24 32 0762 – 15 95 83

53 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page